Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla rossa a metà in senso verticale
- 2 cetrioli (circa 400 g ciascuno) non sbucciati, privati delle estremità e divisi a metà nel senso della lunghezza
- 50 g di arachidi tostate salate
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di succo di lime, spremuto fresco
- 20 g di salsa di pesce
- 20 g di zucchero
- 30 g di olio di semi di girasole
- 1 peperoncino piccante fresco, privato dei semi, tagliato a fette sottili (2 mm)
- ½ cucchiaino di sale
- 10 g di coriandolo fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 575.8 kJ / 137.6 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 424.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shot zenzero e curcuma
10 min
Moddizzosu di patate
7h
Vincisgrassi
2óra 30p
Bulgur con verdure e salsa ai funghi
50 min.
Chips di verdure al forno (TM6)
1u. 45min
Insalata di cetrioli con dressing all'aneto (TM6)
15 Min
Verdure insaporite alla vietnamita con riso jasmine
40 Min
Uova alla triestina
30 Min
Salsa ai mirtilli rossi
30 Min
Porri con salsa di soia alla senape
45 min
Carpaccio di barbabietola, zucchine e mozzarella (TM6)
20 Min
Seitan speziato con verdure insaporite
20 Min