Eton Mess Parfait with Berry Sauce

Eton Mess Parfait with Berry Sauce

4.8 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
8 portions

Składniki

Sabayon
  • egg yolks from large eggs
    4
  • light brown sugar
    3 ½ oz
  • cold water
    1 ½ oz
Parfait
  • fresh raspberries
    5 ½ oz
  • heavy whipping cream chilled
    8 ½ oz
  • meringues in pieces (1 in.)
    2 oz
Fresh Berry Sauce
  • sugar
    2 oz
  • fresh strawberries hulled and halved, plus extra to garnish
    5 ½ oz
  • fresh raspberries plus extra to garnish
    5 ½ oz
  • lemon juice
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 289 kcal / 1208 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...