Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sabayon
- 4 egg yolks, from large eggs
- 3 ½ oz light brown sugar
- 1 ½ oz cold water
Parfait
- 5 ½ oz fresh raspberries
- 8 ½ oz heavy whipping cream, chilled
- 2 oz meringues, in pieces (1 in.)
Fresh Berry Sauce
- 2 oz sugar
- 5 ½ oz fresh strawberries, hulled and halved, plus extra to garnish
- 5 ½ oz fresh raspberries, plus extra to garnish
- 1 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1208 kJ / 289 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Quiche Lorraine
50min
Chocolate Mousse
3h 20 min
Chocolate Icing (Ganache)
20min
Whipped Cream
10 min
Caramel and Vanilla Pie
3 Std.
Peanut Brittle
1 godz. 30 min
Jambalaya, Spicy Soup and Fruit Crumble
1h 45min
Chocolate Orange Mousse
2 godz. 20 min
Almond Pavlova with Berries and Chambord
3h 30min
Strawberry Panna Cotta
4sa 40 dk
Beef Wellington (Ben)
10ωρ. 10 λεπτ.