![Eton Mess Parfait with Berry Sauce Eton Mess Parfait with Berry Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/93E7FD78-EB51-4F51-921C-3DEB7B096A34/Derivates/ab1aff4d-c3cc-4add-ad5c-9e6a867911a5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sabayon
- 4 egg yolks, from large eggs
- 3 ½ oz light brown sugar
- 1 ½ oz cold water
Parfait
- 5 ½ oz fresh raspberries
- 8 ½ oz heavy whipping cream
- 2 oz meringues, in pieces (1 in.)
Fresh Berry Sauce
- 2 oz sugar
- 5 ½ oz fresh strawberries, hulled and halved, plus extra to garnish
- 5 ½ oz fresh raspberries, plus extra to garnish
- 1 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1208 kJ / 289 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Lemon Meringue Pie
2h 30 min
Hollandaise Sauce
15min
Mashed Potatoes
50min
Whipped Cream
10 Min
Cranberry Brie Phyllo Cups
1 Std.
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13h 20 min
Yule Log Cake
3h
Panna Cotta with Whiskey Cream
2小时 45 分钟
Meringue Clouds with Sabayon and Berries (Rosalyn Darling)
4 godz. 50 min
Sticky Toffee Pudding
1 godz. 55 min
Dark Chocolate Sauce
5 Min
Thick and Creamy Custard
15min