Urządzenia i Akcesoria
Eton Mess Parfait with Berry Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
8 portions
Składniki
Sabayon
-
egg yolks from large eggs4
-
light brown sugar3 ½ oz
-
cold water1 ½ oz
Parfait
-
fresh raspberries5 ½ oz
-
heavy whipping cream chilled8 ½ oz
-
meringues in pieces (1 in.)2 oz
Fresh Berry Sauce
-
sugar2 oz
-
fresh strawberries hulled and halved, plus extra to garnish5 ½ oz
-
fresh raspberries plus extra to garnish5 ½ oz
-
lemon juice1 tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.5 g
Kalorie
1208 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheesecake
1 godz. 30 min
Hollandaise Sauce
15 min
Chocolate Icing (Ganache)
20 min
Sugar Glaze
5 min
Whipped Cream
10 min
Banana Liqueur Pudding
6 godz.
Sticky toffee puddings
1 godz.
Chocolate Pudding
1 godz. 20 min
Lasagna
2 godz. 30 min
Apple Cranberry Chutney
1 godz. 5 min
Meatballs with Romesco Sauce
1 godz. 40 min
Keto Cranberry Sauce
20 min