Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
披萨面团
- 30 克 特级初榨橄榄油 ,再额外准备些涂抹用
- 220 克 水 ,室温
- 1 茶匙 糖
-
20
克 新鲜酵母 ,掰碎
lub 2 茶匙 干酵母粉 (8克) - 400 克 高筋面粉
- 1 茶匙 盐
馅料及烘烤
- 100 克 西葫芦 ,去皮,切去2头
- 120 克 紫洋葱 ,垂直一切二(1个小洋葱)
- 80 克 新鲜白蘑菇 ,整个,去茎(约5-6个蘑菇)
- 100 克 黄甜椒 ,去籽去内膜,切长条块状
- 100 克 红甜椒 ,去籽去内膜,切长条块状
- 200 克 罐装番茄碎
-
200
克 马苏里拉奶酪碎
lub 200 克 乳酪碎 ,披萨用 (将小贴士) - 2 - 3 小撮 盐 ,依个人口味调整
- 2 - 3 小撮 黑胡椒粉 ,依个人口味调整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2718.9 kJ / 649.8 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 85.9 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1043.6 mg