Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 300 g frozen pitted cherries, cut into halves
- 80 g Kirsch (see Tips)
- 1 tbsp white sugar
- 50 g water
- 1 tsp vanilla bean paste
Cake
- butter, to grease
- 150 g plain flour
- 200 g caster sugar
- 30 g cocoa powder
- ½ tsp salt
- 3 tsp baking powder
- 100 g water
- 90 g vegetable oil
- 3 eggs, separated
- 1 tsp vanilla bean paste
Assembly
- 30 g dark chocolate
- 400 g pouring (whipping) cream
- ½ tbsp caster sugar
- ½ tsp vanilla bean paste
- 4 tbsp Kirsch
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1603 kJ / 381.7 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 218.4 mg
Alternatywne przepisy
Almond shortbread biscuits
2 godz. 10 min
Apple frangipane tart
1 godz. 20 min
Yoghurt cake
1h 40min
Peanut butter and jam doughnuts
2h 40min
Black forest cake
5h
Baked honey cheesecake
4h 20min
Macadamia and Parmesan biscuits
25 min
Mini French apple cakes
1h 35 min.
Jaffa madeleines
30 min
Coconut butter cake
1h
Mango and labne slice
28h
Classic lemon tart
3h 10min