Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 2 green apples, peeled, cored and cut into pieces (1 cm)
- 2 red apples, peeled, cored and cut into pieces (1 cm)
- 1 tsp lemon juice
- 40 g dark rum, plus 1 extra tablespoon
- 150 g white sugar
- 2 tsp baking powder
- ½ tsp salt
- 3 eggs, room temperature
- 100 g milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- 200 g plain flour
- 1 tbsp raw sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1033 kJ / 246 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 171.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate and red wine cake with pears
1 Std. 20 Min
Whole orange cake with spiced syrup
2 Std. 20 Min
Apple cake
1h
Marble cake
2 Std.
Lemon cake
2 Std.
Yoghurt cake
1h 40min
Lime sour cream bundt cake
50min
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2 godz. 35 min
Easy coconut cake
1 Std. 45 Min
Lemon and coconut blondies
40min
Coconut butter cake
1h
Apple tea cakes
1sa 10 dk