Mango-passievruchttaart met bavaroiscrème

Mango-passievruchttaart met bavaroiscrème

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
8 sneetjes

Składniki

Kruimeldeeg
  • suiker
    40 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in blokjes, plus extra om in te vetten
    170 g
  • bloem
    240 g
  • eierdooier
    1
  • zout
    2 snuifjes
  • vanille-extract, natuurlijk
    ½ tl
  • eiwit
    1
Passievruchtensaus
  • passievruchten het vlees uitgehaald
    8
  • suiker
    50 g
Bavaroiscrème
  • volle melk
    400 g
  • vanille-extract, natuurlijk
    ½ tl
  • eierdooiers
    6
  • suiker
    70 g
  • bloem
    25 g
  • maïszetmeel
    35 g
Montage
  • rijpe mango's maar stevig (ongeveer 300 g per mango)
    3 - 4

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sneetje

Sód 79.4 mg
Białko 9.4 g
Kalorie 2274.2 kJ / 543.6 kcal
Tłuszcz 23.2 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 13.3 g
Węglowodany 77.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...