Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Buchweizen
- 80 g Graupen, grob
- 300 g Wasser, lauwarm
- 200 g Mehl
- 70 g Öl
- 30 g Butter
-
30
g frische Hefe
lub 1 ½ Pck. Trockenhefe (3 TL) - 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
- 20 g Weichweizengrieß
- grobes Salz zum Bestreuen
- Sesam zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 254 kJ / 61 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vollkornspitze
24h
Linsen-Mandel-Cracker
40 min
Toastbrot
3h
Vollkorn-Brötchen
2h
Italienische Windbeutel mit Kräuter-Frischkäse-Füllung
2h
Kernige Cracker
1h 40min
Erdäpfelfladenbrote
12 godz.
Mohnflesserl aus Dinkel
1 Std. 50 Min
Sauerkraut-Schnecken
1 godz. 45 min
Amaranth-Knäckebrot
50min
Buchweizen-Waffeln mit Gemüsetopping
2h
Buchweizen-Knäckebrot
1h 30min