![Mais-Buchweizen-Brot Mais-Buchweizen-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F497BA71-3028-429B-96E0-F5CBD8A7615A/Derivates/3529A5E0-C2C5-486F-B0D2-FA98CA57260F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 120 g Buchweizen, geschält, geröstet
- 100 g Tapioka (Perlen)
- 300 g Maismehl
- 450 g Wasser
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 ½ TL Salz
- 50 g Rapsöl
- ½ Pck. Backpulver
- 50 g Sesam
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 549 kJ / 131 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pizza mit Reismehlteig
1 Std. 20 Min
Reis-Mischbrot
1 godz. 45 min
Toastbrot
3 Std.
Reis-Hirse-Brot
1 Std. 40 Min
Nussbrot
55 min
Amaranth-Knäckebrot
50 Min
Brötchen
2 Std.
Vollkornbrot
4h
Reis-Stärke-Brot
1h 15min
Mais-Muffins
50 Min
Sommerliche Gemüsepizza (glutenfrei)
1 Std. 50 Min
Glutenfreie Brötchen
1 Std.