Urządzenia i Akcesoria
Roggenfladenbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 Stück
Składniki
-
Haferflocken70 g
-
Wasser500 g
-
2 TL Trockengerm, (8 g)frische Germ zerbröselt20 g
-
Honig2 EL
-
Sonnenblumenöl etwas mehr für die Hände100 g
-
Roggenmehl200 g
-
Weizenmehl, universal etwas mehr zum Bemehlen380 g
-
Salz1 ½ TL
-
Fenchelsamen, ganz (opcjonalnie) nach Geschmack½ - 1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1738 kJ /
415 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciabattabrötchen
1 h 50 min
Dille und Feta Fladenbrot
1 h 20 min
Dinkelbrot
1 h 30 min
Vollkorn-Brötchen
2 h
Rosmarin-Thymian-Chips
2 h
Erdäpfelfladenbrote
12 h
Kichererbsen-Focaccia
2 h 45 min
Fougasse mit Käse
2 h 35 min
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 h 30 min
Dinkel-Körner-Brötchen
2 h
All-in-one-Brot
1 h 40 min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 h 30 min