Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Haferflocken
- 500 g Wasser
-
20
g frische Germ, zerbröselt
lub 2 TL Trockengerm (8 g) - 2 EL Honig
- 100 g Sonnenblumenöl, etwas mehr für die Hände
- 200 g Roggenmehl
- 380 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 ½ TL Salz
- ½ - 1 TL Fenchelsamen, ganz, nach Geschmack (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1 Std. 50 Min
Türkisches Fladenbrot
2h 10min
Orient-Fladenbrote
1 Std.
Vollkornspitze
24h
Ciabattabrötchen
1h 40min
Nussknacker
15h 30min
Vollkorn-Brötchen
2h
Kürbiskern-Bagels
1 Std. 30 Min
Erdäpfelfladenbrote
12h
Mohnflesserl aus Dinkel
1 Std. 50 Min
Dille und Feta Fladenbrot
1 Std. 20 Min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 Std. 30 Min