Urządzenia i Akcesoria
Roggenfladenbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 Stück
Składniki
-
Haferflocken70 g
-
Wasser500 g
-
2 TL Trockengerm, (8 g)frische Germ zerbröselt20 g
-
Honig2 EL
-
Sonnenblumenöl etwas mehr für die Hände100 g
-
Roggenmehl200 g
-
Weizenmehl, universal etwas mehr zum Bemehlen380 g
-
Salz1 ½ TL
-
Fenchelsamen, ganz (opcjonalnie) nach Geschmack½ - 1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1738 kJ /
415 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Weißbrot
1 godz. 50 min
Buchweizen-Knabberstangen
2 godz.
Italienisches Maisbrot
1 godz. 50 min
Fougasse mit Käse
2 godz. 35 min
Ciabattabrötchen
1 godz. 40 min
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 godz. 30 min
Erdäpfelfladenbrote
12 godz.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Vollkornspitze
24 godz.
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min
Türkisches Fladenbrot
2 godz. 10 min
Italienisches Weißbrot
1 godz. 10 min