Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Puylinsen, getrocknet, unter kaltem Wasser abgespült und abgetropft
- 750 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 25 g Schalotten
- 25 g rote Zwiebeln
- 1 TL Senf, mittelscharf
- 3 Prisen Pfeffer
- 15 g Rotweinessig
- 30 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 989 kJ / 235 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Kichererbsensalat
35min
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1h
Bunter Quinoa-Salat
50min
Weiße Bohnen mit Salbei
14 Std.
Linsen-Petersilien-Salat mit Forellenfilets
40 min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 min
Konfettisalat
2h 45min
Linsen auf Blattsalat mit Linsencreme
1h
Blumenkohl-Taboulé
2 godz. 25 min
Forelle mit Linsensalat
1 Std. 15 Min
Grüner Quinoasalat, lauwarm
35min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40 min