Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Puylinsen, getrocknet, unter kaltem Wasser abgespült und abgetropft
- 750 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 25 g Schalotten
- 25 g rote Zwiebeln
- 1 TL Senf, mittelscharf
- 3 Prisen Pfeffer
- 15 g Rotweinessig
- 30 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 989 kJ / 235 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40min
Bulgursalat mit Fenchel und Orangen
35min
Bohnen-Tomaten-Salat
30min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 dk
Linsensalat mit Räucherforelle und Granatapfel
1 Std. 50 Min
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1h
Forelle mit Linsensalat
1h 15min
Rotkohl-Birnen-Slaw mit Koriander
5 dk
Linsensalat mit Putenbrust
1sa 30 dk
Linsen-Petersilien-Salat mit Forellenfilets
40min
Quinoa-Gemüse-Salat
30min