![Spinat-Pesto Spinat-Pesto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0C58E2D7-2696-489E-9D6A-586B6AE446C0/Derivates/fb3bb940-f740-48e7-bb31-854b380e97ba.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Pecorino, in Stücken
- 30 g Walnusshälften
- 30 g Rosinen
- 100 g Babyspinat, frisch
- 1 Schalotte, halbiert
- 140 g Olivenöl und etwas mehr zum Bedecken
- ¾ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 9078 kJ / 2167 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 211 g
Alternatywne przepisy
Walnuss-Pesto
10 min
Fenchelpesto
10 min
Paprika-Pesto
40 min
Möhren-Rucola-Pesto
10 min
Pesto mit Rucola und Chili
5 Min
Petersilien-Erdnuss-Pesto
10 min
Auberginen-Tomaten-Pesto
25 min
Pinienkern-Schnittlauch-Pesto
10 min
Petersilienpesto
10 min
Rucolapesto
10 min
Spinat-Mandel-Pesto
10 min
Pesto mit Basilikum
5 Min