Butter Board with Spinach Pesto
TM6 TM5

Butter Board with Spinach Pesto

4.7 (14 ocen)

Składniki

  • 500 g double cream, at room temperature (see tip)
    lub whipping cream
  • 20 g milk
  • 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
    lub pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 40 g roasted, unsalted cashew nuts
  • 90 g fresh spinach leaves, plus extra for garnishing
  • ½ garlic clove
  • 60 g extra virgin olive oil
  • ¼ tsp fine sea salt
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 10 slices Parma ham

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
766.1 kJ / 183.1 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
2.3 g
Tłuszcz
17.5 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Błonnik
0.3 g
Sód
332 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy