![Pavlova de pera a la naranja Pavlova de pera a la naranja](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9f32061be68d78c48c3cfd747c130340/Derivates/a23d91a4544ce246504873b31ef535aedef433f7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova
- 220 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 30 g de maicena
- 4 claras de huevo, a temperatura ambiente
- 1 cucharada de zumo de limón recién exprimido
- 1 pellizco de sal
- ½ cucharadita de cremor tártaro
Pera a la naranja
- 250 g de pera en mitades verticales (con piel y sin semillas)
- 300 g de agua
- 100 g de zumo de naranja recién exprimido
- 1 cucharada de azúcar
- 1 cucharada de piel de naranja rallada
- 1 palo de canela
- 2 anises estrellados
Montaje
- 400 g de nata (35% de grasa), fría
- 1 cucharada de virutas de chocolate
- 1 - 2 cucharadas de almendras laminadas tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1470 kJ / 351 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 71.3 mg
Alternatywne przepisy
Pavlova
5 Std. 20 Min
Bizcocho de pera con jengibre
1 Std.
Bollitos de yogur con higos, pasas y orejones
1sa 50 dk
Bizcocho Streusel
2h
Crema de guisantes a la menta
20 Min
Ensalada de hinojo, apio y manzana verde
15 min
Soparnik (Empanada de acelgas) - Croacia
45 Min
Plum cake de coliflor con cacahuetes
1h 15min
Cobbler de caqui, pera y chocolate
45 Min
Portokalópita (Pastel de naranja griego) - Grecia
3 Std. 20 Min
Tarta Tatín
1 Std.
Strudel de manzana
1h 20min