Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova
- 220 g de azúcar
- 30 g de maicena
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 4 claras de huevo, a temperatura ambiente
- 1 cucharada de zumo de limón recién exprimido
- 1 pellizco de sal
- ½ cucharadita de cremor tártaro (opcjonalnie)
Pera a la naranja
- 250 g de pera en mitades verticales (con piel y sin semillas)
- 300 g de agua
- 1 cucharada de piel de naranja rallada
- 100 g de zumo de naranja recién exprimido
- 2 anises estrellados
- 1 palo de canela
- 1 cucharada de azúcar
Montaje
- 400 g de nata (35% de grasa), fría
- 1 - 2 cucharadas de almendras laminadas tostadas
- 1 cucharada de virutas de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1470 kJ / 351 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 71.3 mg
Alternatywne przepisy
Humita
50 min
Galette de ruibarbo y moras
1h 15 min
Mini quiches de verduras con confit de pato (Cocción lenta)
1h
Pepitas
55 min
Galletitas integrales de naranja
40 min
Locro
25h 15min
Tarta de ricota
4h
Alfajorcitos de maicena
1u. 50min
Cake de plátano con algarroba
1h 45 min
Empanadas de verdura
1u. 50min
Pastafrola de membrillo
2h
Crumble de manzanas
1h 30min