Krydret marokkansk linsesuppe

Krydret marokkansk linsesuppe

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 portioner

Składniki

  • løg skåret i halve
    75 g
  • olivenolie
    20 g
  • ingefær, stødt
    ½ tsk
  • koriander, stødt
    ½ tsk
  • spidskommen, stødt
    ½ tsk
  • sød paprika
    ½ tsk
  • sort peber, stødt plus ekstra efter smag
    ¼ tsk
  • kanel, stødt
    ¼ tsk
  • gurkemeje, stødt
    ¼ tsk
  • cayennepeber, stødt
    2 knivspids
  • muskatnød, stødt
    2 knivspids
  • vand
    380 g
  • grøntsagsfond
    1 teske med top
    1 terning grøntsagsbouillon (til 0,5 l)
  • røde linser, tørret
    50 g
  • hakkede tomater
    400 g
  • salt efter smag
    1 knivspids
  • korianderblade, friske til pynt
    1 - 2 kviste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 459.6 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 1130.5 kJ / 270.2 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 36.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie