Urządzenia i Akcesoria
Masło z ziołami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
50 porcji
Składniki
-
120 - 140 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku (patrz wskazówka)
-
20 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
20 g bazylii, świeżej tylko liście
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
61.5 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
121.6 kJ /
29.1 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Masło pomidorowo-czosnkowe
10 min
Masło ziołowe
10 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Masło cytrusowe z koperkiem
40 min
Masło czosnkowo-oliwkowe
10 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20 min
Bułki i knedel na parze
1 godz.
Włoskie masło ziołowe
5 min
Masło ziołowe
15 min
Masło ziołowe z nerkowcami
1 godz. 10 min
Masło pietruszkowe
10 min