Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym

Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym

4.8 9 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
2 porcje

Składniki

Panna cotta
  • ¼ laski wanilii
  • 100 g mleka
  • 1 łyżeczka żelatyny w proszku (4 g)
  • 30 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    30 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • 200 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
Sos morelowy
  • 250 g moreli świeżych, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 35 - 40 g erytrytolu
    35 - 40 g ksylitolu
  • migdały, w płatkach do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 79 mg
Białko 13.7 g
Kalorie 750.1 kJ / 179.3 kcal
Tłuszcz 2.2 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 27.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...