帝王蟹胡麻沙拉

帝王蟹胡麻沙拉

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 人份

Składniki

胡麻醬
  • 白芝麻
    100 克
  • 無鹽烤花生
    10 克
  • 花生油
    15 克
  • 醬油
    20 克
  • 冰糖粉
    20 克
  • 香油
    1 茶匙
  • 25 克
  • 烏醋
    10 克
  • 米醋
    1 茶匙
帝王蟹沙拉
  • 1500 克
  • 帝王蟹 (熟凍帶殼帝王蟹腳)
    150 克
  • 甜椒 (任一種類) (紅、黃皆可),切丁
    20 克
  • 板豆腐 擠乾水份,切塊
    200 克
  • 美生菜 去根、切段
    100 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 205 kcal / 858 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 9.9 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...