Pasticcio di carne inglese

Pasticcio di carne inglese

4.5 37 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Pasticcio di carne
  • 40 g di olio di oliva
  • 600 g di carne di manzo a cubetti (2 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi pepe macinato
  • 150 g di cipolla a pezzi
  • 15 g di amido di mais (maizena)
  • 250 g di acqua
  • 150 g di porro a pezzi
  • 330 g di birra scura
  • 1 cucchiaino di foglioline di timo fresco
  • 1 cucchiaio di salsa Worcestershire
  • ½ cucchiaino di dado per brodo di carne
    ½ dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
Pasta brisée
  • 150 g di farina tipo 00
  • 65 g di burro, salato o non salato freddo, a pezzi
  • 1 uovo medio (circa 60 g)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 tuorlo sbattuto

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 39 g
Kalorie 2711 kJ / 647 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...