紅椒燉雞肉

紅椒燉雞肉

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 人份

Składniki

  • 特級初榨橄欖油
    40 克
  • 蒜頭
    3 粒
  • 洋蔥 切半
    150 克
  • 紅甜椒 切小塊
    300 克
  • 白酒
    50 克
  • 雞肉 (雞腿、雞翅、雞胸肉)
    1000 克
  • 50 克
  • 蕃茄醬 (西班牙) (見要訣)
    200 克
  • 雞高湯塊 或1茶匙自製雞高湯
    1 塊
  • 1 茶匙
  • 現磨黑胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 新鮮洋菇 切片
    250 克
  • 豆蔻粉 調味用
    3 小撮

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 591 kcal / 2470 kJ
Białko 54 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...