紅椒燉雞肉
TM31 TM5 TM6

紅椒燉雞肉

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 40 克 特級初榨橄欖油
  • 3 粒 蒜頭
  • 150 克 洋蔥, 切半
  • 300 克 紅甜椒, 切小塊
  • 50 克 白酒
  • 1000 克 雞肉 (雞腿、雞翅、雞胸肉)
  • 50 克 水
  • 200 克 蕃茄醬 (西班牙) (見要訣)
  • 1 塊 雞高湯塊 或1茶匙自製雞高湯
  • 1 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 現磨黑胡椒粉
  • 250 克 新鮮洋菇, 切片
  • 3 小撮 豆蔻粉, 調味用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2470 kJ / 591 kcal
Białko
54 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
37 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy