香菇蛋黃肉包

香菇蛋黃肉包

3.7 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 個

Składniki

香菇蛋黃肉餡
  • 豬油
    10 克
  • 乾香菇 ,泡軟,切4等份
    10 克
  • 油蔥酥
    2 大匙
  • 豬絞肉
    230 克
  • 米酒
    1 大匙
  • 3 大匙
  • 醬油
    1 ½ 大匙
  • 1 ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 五香粉
    ¼ 茶匙
包子麵糰
  • 60 克
  • 乾酵母粉
    ½ 茶匙
  • 20 克
  • 中筋麵粉 ,多備一些撒粉用
    210 克
  • ¼ 茶匙
  • 牛奶
    70 克
  • 1 茶匙
  • 鹹蛋黃 ,每顆切4等份
    3 顆
蒸包子
  • 600 克

Wartości odżywcze na 1 個

Kalorie 326.6 kcal / 1365.3 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 34.7 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...