櫻花乳酪慕斯

櫻花乳酪慕斯

5.0 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 人份

Składniki

餅乾層
  • 奶油 ,切小塊
    40 克
  • 消化餅 ,剝小塊
    80 克
幕斯體
  • 鮮奶油
    200 克
  • 奶油乳酪 (室溫軟化)
    300 克
  • 冰糖粉
    50 - 80 克
  • 吉利丁片 ,先以冷水泡軟,擠乾備用
    3 - 4 片
櫻花鏡面果凍
  • 冷開水
    120 克
  • 檸檬汁
    10 克
  • 細砂糖
    15 克
  • 吉利丁片 ,以冷水泡軟,擠乾備用
    2 片
  • 鹽漬櫻花 ,洗去鹽份 (裝飾用)
  • 檸檬皮屑 (裝飾用)

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 346 kcal / 1448.9 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 28.1 g
Węglowodany 20.7 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 52 g
Sód 167.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...