櫻花乳酪慕斯
TM6 TM5

櫻花乳酪慕斯

5.0 (8 ocen)

Składniki

餅乾層

  • 40 克 奶油 ,切小塊
  • 80 克 消化餅 ,剝小塊

幕斯體

  • 200 克 鮮奶油
  • 300 克 奶油乳酪 (室溫軟化)
  • 50 - 80 克 冰糖粉
  • 3 - 4 片 吉利丁片 ,先以冷水泡軟,擠乾備用

櫻花鏡面果凍

  • 120 克 冷開水
  • 10 克 檸檬汁
  • 15 克 細砂糖
  • 2 片 吉利丁片 ,以冷水泡軟,擠乾備用
  • 鹽漬櫻花 ,洗去鹽份 (裝飾用)
  • 檸檬皮屑 (裝飾用)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1448.9 kJ / 346 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
20.7 g
Tłuszcz
28.1 g
Tłuszcz nasycony
52 g
Błonnik
0.3 g
Sód
167.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy