
Urządzenia i Akcesoria
櫻花乳酪慕斯
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 人份
Składniki
餅乾層
-
奶油 ,切小塊40 克
-
消化餅 ,剝小塊80 克
幕斯體
-
鮮奶油200 克
-
奶油乳酪 (室溫軟化)300 克
-
冰糖粉50 - 80 克
-
吉利丁片 ,先以冷水泡軟,擠乾備用3 - 4 片
櫻花鏡面果凍
-
冷開水120 克
-
檸檬汁10 克
-
細砂糖15 克
-
吉利丁片 ,以冷水泡軟,擠乾備用2 片
-
鹽漬櫻花 ,洗去鹽份 (裝飾用)
-
檸檬皮屑 (裝飾用)
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
346 kcal /
1448.9 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
28.1 g
Węglowodany
20.7 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
52 g
Sód
167.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

星級主廚 陳嬿如
4 Przepisy
Tajwan
Tajwan