Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
鹹芋頭餡
- 30 克 豬油
- 10 克 乾香菇 ,泡軟,切條(約0.5公分)
- 2 大匙 油蔥酥
- 50 克 豬絞肉
- 250 克 芋頭 ,去皮,切絲(約0.2公分)
- 1 大匙 米酒
- 1 ½ 大匙 醬油
- 3 大匙 水
- 1 茶匙 糖
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- ¼ 茶匙 五香粉
- ¼ 茶匙 鹽 (依個人口味調整)
包子麵糰
- 50 克 水
- ½ 茶匙 乾酵母粉
- 20 克 糖
- 220 克 中筋麵粉 ,多備一些撒粉用
- ¼ 茶匙 鹽
- 70 克 牛奶
- 1 茶匙 油
蒸包子
- 600 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 1268.8 kJ / 303.5 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 3.4 g