
Urządzenia i Akcesoria
鹹芋頭包
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 個
Składniki
鹹芋頭餡
-
豬油30 克
-
乾香菇 ,泡軟,切條(約0.5公分)10 克
-
油蔥酥2 大匙
-
豬絞肉50 克
-
芋頭 ,去皮,切絲(約0.2公分)250 克
-
米酒1 大匙
-
醬油1 ½ 大匙
-
水3 大匙
-
糖1 茶匙
-
白胡椒粉½ 茶匙
-
五香粉¼ 茶匙
-
鹽 (依個人口味調整)¼ 茶匙
包子麵糰
-
水50 克
-
乾酵母粉½ 茶匙
-
糖20 克
-
中筋麵粉 ,多備一些撒粉用220 克
-
鹽¼ 茶匙
-
牛奶70 克
-
油1 茶匙
蒸包子
-
水600 克
Wartości odżywcze na 1 個
Kalorie
303.5 kcal /
1268.8 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
9.7 g
Węglowodany
44.8 g
Błonnik
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

各種餡料‧包起來
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan