Vogerlsalat mit Karotten-Dressing und Sonnenblumenkernen

Vogerlsalat mit Karotten-Dressing und Sonnenblumenkernen

3.3 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
3 Portionen

Składniki

  • Karotten geputzt, in Stücken
    240 g
  • Butter
    15 g
  • Wasser
    110 g
  • Sonnenblumenkerne
    3 EL
  • Vogerlsalat
    150 g
  • Marillen, getrocknet, entsteint
    3
  • Orangensaft, frisch gepresst
    90 g
  • Joghurt (1% Fett)
    120 g
  • Honig
    1 ½ EL
  • Salz
    ¾ TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prise
  • Kardamom, gemahlen
    2 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 663 mg
Białko 7 g
Kalorie 835 kJ / 200 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...