Rote-Rüben-Salat mit Granatapfelkernen
TM6 TM5

Rote-Rüben-Salat mit Granatapfelkernen

4.7 (40 ocen)

Składniki

  • 20 g Walnüsse, halbiert
  • 2 - 3 Stängel Minze, frisch, abgezupft
  • 15 g Balsamico-Essig
  • 20 g Öl
  • 20 g Wasser
  • ¼ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
  • 1 TL Honig
  • 1 TL Senf
  • 250 g Rote Rüben, gekocht, in Stücken
  • 10 g Kürbiskerne
  • 150 g gemischter Blattsalat, grob zerzupft
  • ½ Birne, reif, in Scheiben (ca. 140 g)
  • 80 g Schafskäse, light, grob zerbröselt
  • 100 g Granatapfelkerne

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1804 kJ / 431 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
29 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
8.6 g
Sód
879 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy