Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g água
- 15 g azeite
-
10
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 550 g farinha tipo 65
- 10 g sal
- 110 g azeitona verde s/ caroço
- 1 c. chá de orégãos
- ½ laranja, só a raspa
- Sêmola de trigo q.b. p/ polvilhar
- Flor de sal q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1251 kJ / 299 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Broa de milho
2 Std. 20 Min
Focaccias
2h
Pãezinhos aromatizados
2h
Focaccia de alecrim e tomate seco
1 Std. 20 Min
Dal makhani - Lentilhas com manteiga
8h 50min
Pão de alecrim e feta
25min
Pão de azeitonas
1 Std. 20 Min
Focaccia recheada
1h 25min
Argola de sementes de papoila com manteiga de limão
1h 25min
Pão de piza
1h
Bolo salgado de espargos, azeitona e tomate
50min
Pão de legumes assados
2j 30 menit