Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g água
- 15 g azeite
-
10
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 550 g farinha tipo 65
- 10 g sal
- 110 g azeitona verde s/ caroço
- 1 c. chá de orégãos
- ½ laranja, só a raspa
- Sêmola de trigo q.b. p/ polvilhar
- Flor de sal q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1251 kJ / 299 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Focaccia recheada
1h 25min
Chiabata com presunto, alcachofra e mozarela
4h
Focaccia de sardinha
1h 20 min
Pão de azeitonas
1h 20 min
Pãezinhos aromatizados
2h
Focaccia com azeitona e alecrim
72 godz.
Arancini
1h 20 min
Piza fresca com pesto de pistácio
40min
Pão de azeitona
3h
Pão de alho e ervas
1h 40min
Focaccia de alecrim e tomate seco
1h 20 min
Focaccias
2h