Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pés de alecrim, só as folhas
- 300 g água
- 60 g azeite
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco (6 g) - 450 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 465 kJ / 111.1 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 117.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de queso "La Viña"
2h
Salada de cenoura e maçã espiralizadas com feta e frutos secos - TM6
Brak ocen
Pernil de porco com cebola em molho de Vinho do Porto
1h
Risoto de camarão com limão siciliano
Brak ocen
Tabuleiro doce
50 min
Creme de marisco e champanhe coberto
Brak ocen
Cenouras de massa folhada com recheio de creme de cenoura e salsa
45 min
Rösti bearnês - TM6
40 min
Bolas de caramelo crocantes
5 Std. 30 Min
Zabaione
15 min
Soufflé gelado de lima
Brak ocen
Fricassé de camarão-tigre
35 min