Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 200 g leite condensado
- 40 g manteiga à temperatura ambiente
- ½ c. chá de essência de baunilha
- 50 g pistácio s/ pele
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 283.6 kJ / 67.8 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 7.7 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake de chocolate e caramelo
1h 15min
Fudge de caramelo
5h 15min
Trufas de chocolate e menta
2 godz. 20 min
Bolo de ginguba
1h
Terrine de chocolate
8 godz.
Cheesecake de chocolate
4h 10min
Bolinhos de especiarias
45 min
Gelado bicolor com praliné
8h 20min
Trufas de chocolate
1h
Pinhas de queijo e amêndoa
20 min
Bolinhas de queijo de cabra, uvas e pistácio
45 min
Marquise de chocolate
3h