Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa de levedura
- 100 g água
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 ½ c. chá de fermento de padeiro seco (6 g) - 50 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de açúcar
Broa
- 300 g água
- 250 g farinha de milho
- 30 g azeite
- 1 ½ c. chá de sal
- 100 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 963 kJ / 230 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza com base de couve-flor
Žádné hodnocení
Pato do Imperador
Žádné hodnocení
Pão de torresmo
1 godz. 35 min
Pão rústico suíço
25 Std. 20 Min
Pão saloio
1 Std. 25 Min
Carcaças
1u. 40min
Pastéis de bacalhau
45 min
Massa de pão
1 godz.
Cheesecake (cru)
5h 30 min
Pão de cinco sementes
1 godz. 50 min
Trança
2 Std. 20 Min
Baguete
3h 45min