Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema gianduia
- 60 g di zucchero
- 100 g di nocciole tostate
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 100 g di cioccolato al latte a pezzi
- 100 g di cioccolato bianco a pezzi
- 170 g di latte intero
- 80 g di olio di arachidi
Bagna al cioccolato
- 300 g di latte intero
- 50 g di cioccolato fondente
- 1000 g di acqua
Crema di mascarpone
- 120 g di zucchero
- 4 uova a temperatura ambiente, i tuorli e gli albumi separati
- 500 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- 300 g di biscotti savoiardi
- 50 g di cioccolato fondente in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4183.1 kJ / 999.8 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 76.5 g
- Tłuszcz
- 70.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 171.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1h
Frittata nel panino
30 min
Focaccia patate e rosmarino
1h
Torta al cioccolato 2 ingredienti
Brak ocen
Buon compleanno Cookidoo®!
2 godz.
Crema Bimby® al caffè
1h
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2 godz.
Praline al tiramisù e cioccolato
1h 30 min
Torta gianduia (senza glutine)
1h
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby® (TM6)
2 godz.
Crema pasticcera sottovuoto
1h
Torta della nonna al cioccolato
1h 30 min