Tiramisù alla crema gianduia

Tiramisù alla crema gianduia

3.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Crema gianduia
  • di zucchero
    60 g
  • di nocciole tostate
    100 g
  • di cioccolato fondente a pezzi
    100 g
  • di cioccolato al latte a pezzi
    100 g
  • di cioccolato bianco a pezzi
    100 g
  • di latte intero
    170 g
  • di olio di arachidi
    80 g
Bagna al cioccolato
  • di latte intero
    300 g
  • di cioccolato fondente
    50 g
  • di acqua
    1000 g
Crema di mascarpone
  • di zucchero
    120 g
  • uova a temperatura ambiente, i tuorli e gli albumi separati
    4
  • di mascarpone
    500 g
Terminare la preparazione
  • di biscotti savoiardi
    300 g
  • di cioccolato fondente in scaglie
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 999.8 kcal / 4183.1 kJ
Białko 19.6 g
Tłuszcz 70.5 g
Węglowodany 76.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 25.7 g
Sód 171.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...