Tiramisù alla crema gianduia

Tiramisù alla crema gianduia

3.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Crema gianduia
  • 60 g di zucchero
  • 100 g di nocciole tostate
  • 100 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 100 g di cioccolato al latte a pezzi
  • 100 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 170 g di latte intero
  • 80 g di olio di arachidi
Bagna al cioccolato
  • 300 g di latte intero
  • 50 g di cioccolato fondente
  • 1000 g di acqua
Crema di mascarpone
  • 120 g di zucchero
  • 4 uova a temperatura ambiente, i tuorli e gli albumi separati
  • 500 g di mascarpone
Terminare la preparazione
  • 300 g di biscotti savoiardi
  • 50 g di cioccolato fondente in scaglie

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 999.8 kcal / 4183.1 kJ
Białko 19.6 g
Tłuszcz 70.5 g
Węglowodany 76.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 25.7 g
Sód 171.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...