Cheesecake alle fragole (senza glutine)

Cheesecake alle fragole (senza glutine)

4.6 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Base
  • limone, preferibilmente biologico
    ½
  • di zucchero
    120 g
  • di biscotti di avena senza glutine, a pezzi
    250 g
  • di burro a pezzi
    140 g
Crema ai formaggi
  • di latte intero
    50 g
  • di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
    12 g
  • di robiola
    300 g
  • di formaggio fresco spalmabile
    250 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
Salsa alle fragole
  • di fragole a tocchetti o rondelle
    200 g
    200 g di fragoline di bosco, a tocchetti o rondelle
  • di zucchero
    80 g
  • di amido di mais (maizena)
    5 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 413 kcal / 1728 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 37.4 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Sód 436.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...