Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- ½ limone, preferibilmente biologico
- 120 g di zucchero
- 250 g di biscotti di avena senza glutine, a pezzi
- 140 g di burro, a pezzi
Crema ai formaggi
- 50 g di latte intero
- 12 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
- 300 g di robiola
- 250 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Salsa alle fragole
-
200
g di fragole a tocchetti o rondelle
lub 200 g di fragoline di bosco a tocchetti o rondelle - 80 g di zucchero
- 5 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1728 kJ / 413 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 436.5 mg
Alternatywne przepisy
Japanese pancake
30 Min
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50 min.
Torta della nonna al cioccolato
1 godz. 30 min
Mini Pandorini (TM6)
15 godz.
Barrette frozen mango, cocco e mirtilli
6h 10min
Patate schiacciate al forno
1h
Monte Cristo sandwich
4sa 30 dk
Insalata di pollo grigliato con vinaigrette al basilico
40 Min
Crostata con rose di mele
2 godz.
Pizzette fritte con mousse di baccalà
3 godz. 30 min
Cheesecake al tiramisù
6 godz. 30 min
Cheesecake alle fragole
4sa 30 dk