Cheesecake alle fragole (senza glutine)

Cheesecake alle fragole (senza glutine)

4.6 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Base
  • ½ limone, preferibilmente biologico
  • 120 g zucchero
  • 250 g di biscotti di avena senza glutine, a pezzi
  • 140 g di burro a pezzi
Crema ai formaggi
  • 50 g di latte intero
  • 12 g di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
  • 300 g di robiola
  • 250 g di formaggio fresco spalmabile
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Salsa alle fragole
  • 200 g di fragole a tocchetti o rondelle
    200 g di fragoline di bosco, a tocchetti o rondelle
  • 80 g zucchero
  • 5 g di amido di mais (maizena)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 436.5 mg
Białko 8.9 g
Kalorie 1728 kJ / 413 kcal
Tłuszcz 25.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Węglowodany 37.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...