Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter
- 125 g di latte intero
- 25 g di farina tipo 00 forte (almeno W320)
Impasto
- 170 g di latte intero, freddo + q.b.
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 425 g di farina tipo 00 forte (almeno W320) + q.b.
- 40 g di burro a pezzi + q.b.
- 70 g di zucchero
- 3 g di sale
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 1 tuorlo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4 Std.
Pane veneziano
18h 30min
Baguette integrale
5 godz.
Panini morbidi dolci
1h 30min
Panini della Val Venosta
15h 30min
Panini dolci alle noci
15h 30min
Michetta (TM6)
6h 30min
Panini al cumino
16 Std. 30 Min
Treccine con semi di papavero
16 Std. 30 Min
Panini dolci al latte
2 godz. 40 min
Pane dolce per la colazione
1h 30min