Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 200 g di biscotti tipo digestive, a pezzi
- 80 g di burro molto morbido, a pezzi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
- 300 g di formaggio fresco spalmabile
- 400 g di fragole, 200 g a pezzi e 200 g a fettine
- 10 g di gelatina in fogli, ammollata in 40 g di acqua fredda
- 2 cucchiai di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1934.4 kJ / 462.4 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 284.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella abbraccio
2h
Plumcake allo yogurt e mirtilli
2h
Torta della nonna al cioccolato
1 godz. 30 min
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4h 30min
Barrette frozen mango, cocco e mirtilli
6h 10min
Cheesecake alle fragole (senza glutine)
4h 30min
Monte Cristo sandwich
4h 30min
Panna cotta alle pesche
3 Std. 15 Min
Cheesecake al melone
5j 30 menit
Crostata morbida con tonno e misticanza
1sa
Cheesecake alle ciliegie
4h 30min
Cheesecake al tiramisù
6 Std. 30 Min