Urządzenia i Akcesoria
Pabassinas di Mongongiori
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 pezzi
Składniki
-
250 g di frutta secca mista (mandole, noci, nocciole)
-
½ limone, preferibilmente biologico solo la scorza (senza la parte bianca)
-
30 g di burro morbido
-
250 g di farina tipo 00 + q.b.
-
1 uovo
-
8 g di lievito in polvere per dolci
-
75 g zucchero
-
125 g di miele125 g di mosto cotto (sapa)
-
50 g di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida e strizzata
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Sód
7.3 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
752 kJ /
179.7 kcal
Tłuszcz
9.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
21.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
La tavola di Natale
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Zeppole sarde
3 Std.
Croquembouche con crema all'arancio e cioccolato
10 Std.
Mini colombine all'arancia candita
1 Std. 30 Min
Tiliccas sarde
2 Std. 20 Min
Papassini sardi
8 Std. 45 Min
Pardulas
8 Std. 40 Min
Seadas
1 Std. 5 Min
Muffin cardinali
50 Min
Ravioli lucani
1 Std.
Bianchini sardi
2 Std.
Crostata di scorze di agrumi
2 Std.
Pappardelle al ragù di cinghiale
2 Std.