Pabassinas di Mongongiori
TM6 TM5 TM31

Pabassinas di Mongongiori

4.3 (7 ocen)

Składniki

  • 250 g di frutta secca mista (mandole, noci, nocciole)
  • ½ limone, preferibilmente biologico, solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 30 g di burro morbido
  • 250 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 uovo
  • 8 g di lievito in polvere per dolci
  • 75 g di zucchero
  • 125 g di mosto cotto (sapa)
    lub 125 g di miele
  • 50 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e strizzata

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
752 kJ / 179.7 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
21.2 g
Tłuszcz
9.6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
1.4 g
Sód
7.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy