Pabassinas di Mongongiori

Pabassinas di Mongongiori

4.3 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 pezzi

Składniki

  • 250 g di frutta secca mista (mandole, noci, nocciole)
  • ½ limone, preferibilmente biologico solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 30 g di burro morbido
  • 250 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 uovo
  • 8 g di lievito in polvere per dolci
  • 75 g zucchero
  • 125 g di mosto cotto (sapa)
    125 g di miele
  • 50 g di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida e strizzata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 7.3 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 752 kJ / 179.7 kcal
Tłuszcz 9.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 21.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...