Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di frutta secca mista (mandole, noci, nocciole)
- ½ limone, preferibilmente biologico, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 30 g di burro morbido
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 8 g di lievito in polvere per dolci
- 75 g di zucchero
-
125
g di mosto cotto (sapa)
lub 125 g di miele - 50 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 752 kJ / 179.7 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 7.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zeppole sarde
3 Std.
Cinghiale in agrodolce alla romana
25h 40min
Tiliccas sarde
2 Std. 20 Min
Polenta sarda
1 Std. 30 Min
Minestra di fregola con le anguille
2 Std.
Grissini Rubatà
2 Std. 30 Min
Tisana salvia e alloro
15 Min
Papassini sardi
8 godz. 45 min
Preparato per pane integrale
10 Min
Baci di dama alle nocciole
2 Std. 30 Min
Panada sarda di salsiccia e patate
45 Min
Muffin cardinali
50 Min