Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharada de sal gorda
- 250 g de rigatoni
- ½ pollo asado en su jugo
- 600 g de leche entera
- 1 cucharadita de hierbas provenzales secas
- 1 hoja de laurel seca
- 75 g de mantequilla en trozos
- 55 g de harina de trigo
- 1 cucharadita de sal
- 35 g de vino Pedro Ximénez
- 100 g de foie mi-cuit de pato
- 50 g de queso emmental rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3026 kJ / 723 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 66.8 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 2263.8 mg
Alternatywne przepisy
Minitarta tatín
1 godz. 20 min
Solomillo de cerdo al caramelo con manzanas
1h 35min
Dorada asada con ajo y perejil
25min
Volcán de té verde matcha
1 godz. 20 min
Pollo con chocolate y arroz basmati
35min
Tartar de champiñones
20min
Canelones de carrilleras con setas
2 godz.
Fugazzeta rellena
1 godz.
Bacalao con bechamel sobre salsa de pimientos
45 min
Tarta de queso de cabra y tomates cherry
1 godz.
Patatas chafadas con mantequilla de ajo y perejil
1h 10min
Aleta de ternera rellena y salsa de Pedro Ximenez
1h 50min