Urządzenia i Akcesoria
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
15 sztuk
Składniki
-
100 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia100 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 jajko roztrzepane
-
100 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
erytrytol do posypania
-
mieszane ziarna np. maku, sezamu, słonecznika łuskanego, do posypania
-
cukier kokosowy do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
44.8 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
340.8 kJ /
81.4 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
4.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 Std.
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 Min
Czekoladowe muffinki z czerstwego pieczywa
1 Std. 15 Min
Kruche ciasteczka kokosowe
1 Std. 10 Min
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1 Std. 45 Min
Ciasteczka w słoiku
40 Min
Włoskie grissini
2 Std.
Ciasteczka owsiane z suszonymi morelami i jabłkiem
40 Min
Ciastka ANZAC
40 Min
Ciastka owsiane z orzeszkami ziemnymi i czekoladą
1 Std. 30 Min
Ciastka na myślenie
45 Min
Ciastka Speculoos
3 Std.