Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

4.9 108 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
27 sztuk

Składniki

Ciasto
  • olej do natłuszczenia miski
  • 410 g mleka plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
  • 2 łyżeczki cukru
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 770 g mąki pszennej
  • 90 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 ½ łyżeczki soli
Farsz
  • 30 g grzybów, suszonych
  • 500 g wody wrzącej
  • 830 - 850 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 25 g oleju
  • 45 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 2 jajka
  • ziarna sezamu do posypania pasztecików

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 479.8 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 746.4 kJ / 178.4 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Węglowodany 25.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...