Crêpes di grano saraceno con salsa al cioccolato (senza glutine)

Crêpes di grano saraceno con salsa al cioccolato (senza glutine)

3.4 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
10 pezzi

Składniki

Crêpes di grano saraceno
  • 200 g di farina di grano saraceno
  • 2 uova
  • 50 g zucchero
  • 300 g di latte
  • 80 g di acqua
  • 50 g di burro
Salsa al cioccolato
  • 30 g di olio di cocco
  • 160 g di latte di cocco, in barattolo
  • 60 g di sciroppo di agave
  • 3 pizzichi di sale
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • 30 - 50 g di mandorle a lamelle tostate
  • zucchero a velo a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 28.2 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 639 kJ / 153 kcal
Tłuszcz 6.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 20.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...