Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)

Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)

4.8 46 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
40 pieces

Składniki

  • fresh ginger peeled
    20 g
  • garlic clove
    1
  • fresh chives
    10 sprigs
  • raw prawn meat
    200 g
  • pork mince
    300 g
  • cornflour
    ½ tsp
  • oyster sauce
    1 tbsp
  • sesame oil
    ½ tsp
  • egg white lightly beaten
    1
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • extra virgin olive oil to grease
  • gyoza wrappers (approx. 1 packet)
    40
  • water plus extra if needed
    500 g
  • peanut oil to fry
    2 tbsp
  • soy sauce to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 253 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 519.9 kJ / 124.3 kcal
Tłuszcz 2.9 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 18.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...