Jägersauce mit Knödel

Jägersauce mit Knödel

4.1 793 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Zwiebeln halbiert
    350 - 400 g
  • Butter in Stücken
    110 g
  • Milch
    260 g
  • Semmelbrösel
    150 g
  • Semmelwürfel
    180 g
  • Eier (Größe M)
    2
  • Salz
    4 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¾ - 1 TL
  • Muskat, gemahlen
    2 - 3 Prisen
  • Karotten in Stücken
    200 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • Champignons, frisch in Scheiben (5-7 mm)
    600 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Wasser
    500 g
  • Schlagobers
    200 - 250 g
  • Essig
    2 TL
  • Maisstärke mit 2 EL Wasser verrührt
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 556 kcal / 2328 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 2000 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...