Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g pera s/ casca, cortada em metades
- 20 g gengibre fresco cortado em fatias (2 mm aprox.)
- 2 ovos
- 120 g açúcar
- 250 g iogurte grego
- 2 c. chá de extrato de baunilha
- 70 g óleo
- 220 g farinha tipo 55
- 2 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1076.1 kJ / 257.2 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 119.7 mg
Alternatywne przepisy
Pão de cenoura
1 Std. 40 Min
Creme de limão com morangos
10 min.
Papas de carôlo
30 Min
Sumo de fruta com chá de rooibos
Brak ocen
Sobremesa de abóbora com crocante de noz
1j 30 menit
Filhós de abóbora
1j 30 menit
Pescada de coentrada com puré de brócolos
55 min.
Menu: Sopa de legumes e Almôndegas com couves-de-bruxelas
1j
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1 Std. 45 Min
Arroz selvagem com lombinho de porco e ameixa
45 Min
Tagliatelli com salmão salteado e pesto com pistácios
35 Min
Salada de frango, pêssego e espinafres com noz
20 Min