Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schoko-Biskuit
- 5 Eier (Größe M)
- 130 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- 50 g Weizenmehl, glatt
- 50 g Maisstärke
- 25 g Kakaopulver, ungesüßt
- 30 g neutrales Öl
Schokomousse
- 300 g Schlagobers, gekühlt
-
150
g Mascarino, gekühlt
lub 150 g Mascarpone, gekühlt - 40 g Milch
- 150 g dunkle Schokolade, 70 % Kakao, in Stücken
-
100
g Haselnussmus
lub 100 g Haselnussnougat - 20 - 40 g Rum (opcjonalnie)
- Haselnusskrokant, zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1623 kJ / 388 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu Torte
6h 40min
Linzerkipferl
1 Std. 50 Min
Nusstorte mit Buttercreme
17óra
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Eva's Sachertorte
1h 40min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min
Mini-Schaumrollen
1h 40min
Schnelle Biskuitroulade
30min