![Schokomousse-Biskuitroulade Schokomousse-Biskuitroulade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/20FD3555-7860-4363-9837-0301B2D5F391/Derivates/23d2c75a-3409-437b-a7cf-3329517374cb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schoko-Biskuit
- 5 Eier (Größe M)
- 130 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- 50 g Weizenmehl, glatt
- 50 g Maisstärke
- 25 g Kakaopulver, ungesüßt
- 30 g neutrales Öl
Schokomousse
- 300 g Schlagobers, gekühlt
-
150
g Mascarino, gekühlt
lub 150 g Mascarpone, gekühlt - 40 g Milch
- 150 g dunkle Schokolade, 70 % Kakao, in Stücken
-
100
g Haselnussmus
lub 100 g Haselnussnougat - 20 - 40 g Rum (opcjonalnie)
- Haselnusskrokant, zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1623 kJ / 388 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wiener Rehrücken
3h 40 min
Schokomousse-Weichsel-Törtchen
3h 20min
Linzerkipferl
1klst 50 min
Malakofftorte
10h 20min
Tiramisu Torte
6h 40 min
Nusstorte mit Buttercreme
17h
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40 min
Mini-Schaumrollen
1h 40 min
Eva's Sachertorte
1h 40 min
Marillenkuchen
1 Std. 10 Min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min
Schnelle Biskuitroulade
30 Min