Urządzenia i Akcesoria
Sonntagsgugelhupf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 Stück
Składniki
-
Eier (Größe M) zimmerwarm6
-
Feinkristallzucker200 g
-
Salz1 Prise
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Zitronenschale, gerieben2 TL
-
Vanillezucker1 Päckchen
-
Weizenmehl, glatt250 g
-
Backpulver2 TL
-
Milch2 EL
-
Staubzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
118 mg
Białko
6 g
Kalorie
1406 kJ /
336 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mehlspeisen
9 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Omas Schokoladenobstkuchen
55 min
Karottentorte mit Zuckerguss
3 godz. 10 min
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Ölkuchen mit Marillen
1 godz.
Obstkuchen
1 godz.
Apfelfleck mit Streusel
1 godz. 40 min
Schoko-Vanille-Schnitte
4 godz.
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 godz. 30 min