
Urządzenia i Akcesoria
Sonntagsgugelhupf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 Stück
Składniki
-
Eier (Größe M) zimmerwarm6
-
Feinkristallzucker200 g
-
Salz1 Prise
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Zitronenschale, gerieben2 TL
-
Vanillezucker1 Päckchen
-
Weizenmehl, glatt250 g
-
Backpulver2 TL
-
Milch2 EL
-
Staubzucker zum Bestreuen
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
336 kcal /
1406 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
118 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Mehlspeisen
9 Przepisów
Austria
Austria