Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier (Größe M), zimmerwarm
- 200 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Päckchen Vanillezucker
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 2 TL Backpulver
- 2 EL Milch
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 118 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Italienischer Zitronenkuchen
45 Min
Rumschnitten
50 Min
Omas Schokoladenobstkuchen
55min
Karottentorte mit Zuckerguss
3u. 10min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 Min
Apfelfleck mit Streusel
1 Std. 40 Min
Obstkuchen
1 Std.
Ölkuchen mit Marillen
1 Std.
Gerührter Germgugelhupf
2 Std.
Schoko-Marmorgugelhupf
1 Std. 40 Min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Schneller Apfelkuchen
1 Std. 30 Min