Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Germteig
- 250 g Milch
- 1 Päckchen Trockengerm (7 g) von Dr. Oetker
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL Zitronenschale, gerieben, von Dr. Oetker
- 1 Prise Salz
- 450 g Weizenmehl, glatt
- 70 g Staubzucker, gesiebt
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Eidotter
Fertigstellung der Krampusse
- 1 Ei (Größe M), verquirrlt
- Rosinen für die Augen, Mund und Knöpfe
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1105 kJ / 264 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 47 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dotterbusserl
50 Min
Windringerl
3h
Osternest aus Germteig
2h
Cremige Brokkolisuppe mit Grünkern
35min
Osterhase
45min
Neujahrs Schweinderl mit süßer Nussfülle
2h
Kokosbusserl
25h
Nussberge
2h 40min
Polo Nero
50 Min
Vanillekipferl von Dr. Oetker
1 Std. 30 Min
Karottentorte mit Zuckerguss
3 godz. 10 min
Bären-Muffins
1h 5min