Zucchinipuffer mit Avocadocreme und Joghurtdip

Zucchinipuffer mit Avocadocreme und Joghurtdip

4.5 4 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
2 Portionen

Składniki

  • rote Zwiebel (à ca. 70 g), halbiert
    ½
  • Petersilie Blättchen abgezupft
    ¼ Bund
  • Zucchini in Stücken (siehe Tipp)
    200 g
  • Süßkartoffeln geschält, in Stücken
    90 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Dinkelmehl
    50 - 60 g
  • Backpulver
    1 Msp.
  • Maisstärke
    10 g
  • Semmelbrösel
    10 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • reife Avocado geschält, in Stücken
    1
  • Zitronensaft
    1 TL
  • griechischer Joghurt (10% Fett)
    75 g
  • Sauerrahm
    50 g
  • Knoblauchzehe gepresst
    ½
  • Öl zum Braten (z. B. Rapsöl)
    etwas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1321 mg
Białko 17 g
Kalorie 2026 kJ / 484 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...