Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo salada
-
250
g de azúcar
lub 250 g de azúcar moreno - 200 g de nata (mínimo 30% de grasa)
- 30 g de mantequilla fría (a ser posible en un solo trozo)
- 1030 g de agua
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de vinagre
Helado
- ½ vaina de vainilla
- 600 g de leche entera
- 200 g de nata (mínimo 30% de grasa)
- 30 g de azúcar
- 6 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de Key lime pie
5h 15min
Nems de langostinos con emulsión de piña
25 min
Helado bombón de tahini
14h
Salsa de caramelo
1 godz. 30 min
Mousse de chocolate y caramelo salado
1 godz. 45 min
Mantequilla y suero de leche
20 min
Azúcar invertido
20 min
Helado de avellana
5h 10min
Caramelos de toffee
2h
Helado de cheesecake
4h 25min
Helado de dulce de leche
12h 20min
Helado de canela
9 Std.