![Focaccia con pesto de albahaca, mozzarella y tomate fresco Focaccia con pesto de albahaca, mozzarella y tomate fresco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8fc8929e-4695-42f7-8e09-9bf5b88f22d9/Derivates/b9d4af9f-b3ae-4dc4-86b1-1fc4b315cbbf.jpg)
Wersje kompatybilne
Focaccia con pesto de albahaca, mozzarella y tomate fresco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccia
- 380 g de agua fría
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 500 g de harina de fuerza
- 30 g de aceite de oliva
- 1 ½ cucharaditas de sal
Pesto de albahaca
- 20 g de queso parmesano en trozos de 2 cm
-
20
g de piñones crudos
lub 20 g de almendra cruda sin piel - ½ diente de ajo
- 80 g de hojas de albahaca frescas
- 60 g de aceite de oliva
- 1 - 2 pellizcos de sal
Montaje
- 1 - 2 tomates en rodajas de 7-8 mm
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 cucharadita de orégano seco
- 300 g de mozzarella en rodajas de 5-6 mm
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1327 kJ / 317 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 498.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortillas de trigo
1u. 20min
Cocas de calabacín
2h
Minitacos vegetarianos
50 мин.
Bollitos para la cena
1u. 40min
Focaccia art
1h 15 min
El brioche de Paco Torreblanca
9 Std.
Hot cross buns (Mini brioche de Pascua)
2h 30min
Rollos de brioche salados
1u. 20min
Panecillos de leche
4 godz. 30 min
Focaccia de Puglia
1h
Masa de pasta fresca
1h
Focaccia de cherrys con hierbas provenzales
50 мин.