Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gebak
- 120 g boter, ingevroren blokjes (30 min.)
- 180 g bloem plus extra voor het bestuiven
- 40 g poedersuiker
- 1 snuifje zeezout
- 1 eierdooier, van medium ei
- 3 tl water
Peren
- 500 g water
- 3 peren (bijv. Conference of Comice) geschild, gehalveerd, van pitjes ontdaan (ca. 320 g)
Frangipane vulling
- 1 citroen, alleen dunne schilfers van de schil
- 120 g kristalsuiker
- 120 g boter, zacht
- 2 eieren, medium (53-63 g)
- 120 g gehakte amandelen
- 15 g bloem
Glazuur
- 1 eetlepel abrikozenjam gesmolten
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2249 kJ / 538 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Banketbakkersroom
15 Min
Pompoenrisotto met spek
25 min
Scampi cajun citroen pasta
30 min
Chocolade sneeuwballen
1h
Aardappel-wortel hapjes
40 min
Vegetarische Wellington
2h 10 min
Spinazieknoedels in tomatenragout
1h
Lactose- en eivrije cookies met chocolade
20 Min
Kerstman macarons
3 godz. 20 min
Kip-miso stoofpot
1h 45min
Gezouten karamel toffees
1h 45min
Vislasagne met courgette
1h