Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gebak
- 120 g boter, ingevroren blokjes (30 min.)
- 180 g bloem plus extra voor het bestuiven
- 40 g poedersuiker
- 1 snuifje zeezout
- 1 eierdooier, van medium ei
- 3 tl water
Peren
- 500 g water
- 3 peren (bijv. Conference of Comice) geschild, gehalveerd, van pitjes ontdaan (ca. 320 g)
Frangipane vulling
- 1 citroen, alleen dunne schilfers van de schil
- 120 g kristalsuiker
- 120 g boter, zacht
- 2 eieren, medium (53-63 g)
- 120 g gehakte amandelen
- 15 g bloem
Glazuur
- 1 eetlepel abrikozenjam gesmolten
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2249 kJ / 538 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Appel en citroen krans
50 min
Worteltaart
2 godz.
Amandel-, kokos- en chocoladekoekjes (zonder toegevoegde suiker)
Brak ocen
Tandoori portobellos met romige kokosnoot raita
Brak ocen
Meloen en komkommer Sour (mocktail)
10 min
Rode kool cups met kip
25 Min
Hartige taart met savooiekool
1 godz. 30 min
Zoet ontbijtbrood
1 godz. 30 min
Driekoningentaart met frangipane
50 min
Rabarber, sinaasappel en amandel cake
1 godz. 30 min
Karameltaart
3h 50 min
Sinaasappelcake
1 godz.