Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g witte suiker
- 150 g boter, koud, in stukken
- 100 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 1 tl citroensap (zie tip)
- 1 tl zout
-
30
g gehakte amandelen
lub 30 g amandelschilfers - 1000 g water
- 1 el azijn
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karamelsaus
1h 30min
Advocaat
10 min
Ravioli van sternoten met champagnesaus
1h 30min
Vegetarische Wellington
2h 10min
Sabayon met sinaasappellikeur
15min
Karamel parfait
Brak ocen
Shortbread karamel gezouten boter
2 godz. 25 min
Vloeibare karamel
25 min
Walnoot Brittle
1h 30min
Kerstman macarons
3h 20min
Koekjes met chocopasta
1h 40min
Frangipane met peer
1h 30min