Urządzenia i Akcesoria
Kluski śląskie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
240 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
750 g ziemniaków, mączystych ostudzonych, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
1 jajko roztrzepane
-
¾ łyżeczki soli
-
woda osolona, do gotowania klusek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
317.9 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
952.7 kJ /
227.7 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
49.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron jajeczny
1 Std.
Pyzy z mięsem
1 Std. 20 Min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 Std.
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 Std.
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 Std. 35 Min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 Std. 40 Min
Pierogi ruskie
1 Std. 30 Min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 Std. 15 Min
Pierogi z mięsem
1 Std.
Kopytka
40 Min
Placki po węgiersku z gulaszem
1 Std. 45 Min
Karpatka
5 Std.