Kluski śląskie

Kluski śląskie

3.2 147 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 240 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 750 g ziemniaków, mączystych ostudzonych, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 1 jajko roztrzepane
  • ¾ łyżeczki soli
  • woda osolona, do gotowania klusek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 317.9 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 952.7 kJ / 227.7 kcal
Tłuszcz 1.3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 49.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...