Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 - 450 g curgete c/ as extremidades cortadas e com forma cilíndrica que caiba no bocal da mandolina Bimby® (ver dica)
- 200 - 250 g batata-doce c/ as extremidades cortadas e com forma cilíndrica que caiba no bocal da mandolina Bimby® (ver dica)
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- Água q.b. p/ cobrir
- 80 g cebola cortada em pedaços
- 2 pés de manjericão fresco só as folhas
- 100 g cogumelos frescos,laminados
- 10 g azeite, mais 3 c. sopa
- ½ - 1 c. chá de pasta de harissa
- 4 ovos
- Piripíri em flocos p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1086.5 kJ / 259.7 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 403.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango pizzaiola com massa fresca
30min
Piza carbonara
1 Std.
Pão rápido
1 Std.
Tortilha de batata a vapor - TM6
45 Min
Salada búlgara (Shopska) - TM6
15 min
Noodles ao estilo de Singapura - TM5
40 Min
Salada de pepino tailandesa - TM6
15 min
Bimbynellos da Cátia Domingues
3 Std.
Mini pizas a vapor
1 Std.
Abacate com ovo de codorniz e tomate esmagado com abacate
30min
Esparguete com alho-francês e camarão
45 Min
Uma massa duas utilizações
45 Min